INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Skapa rapport

Öppna statistikdelen genom Skapa rapport och välj OSA-kartläggning (COPSOQ III)

För OSA-kartläggning finns två olika rapporter:

• OSA-kartläggning med indextabeller.
  • Detaljresultat med spridningsdiagram för varje enskild fråga.

Valet av rapport gör du efter bearbetningen av statistiken.

Välj organisation

1. Klicka på knappen Välj organisation. Här kan du söka på alla era organisationer.

2. Skriv in hela eller del av namnet på organisationen som ska ingå i rapporten och klicka sök. Alla topp och underorganisationer som matchar sökningen listas nu i rutan.

3. Bocka i kryssrutan för den topp- och/eller underorganisationen/er som ska ingå i rapporten.

4. Klicka på Välj och stäng

Ange datumintervall

För att säkerställa att rätt deltagare inkluderas i statistikurvalet är det obligatoriskt att skriva in datumintervall för när testerna genomfördes. Datumintervallet behöver inte vara exakt på dagen som testerna genomfördes utan kan med fördel vara större, te x en månad åt vardera håll, så att du säkert får med alla aktuella tester.

Förvalt är det senaste testet som genomfördes inom datumintervallet.

Välj indexgrupper

På fliken Välj indexgrupper väljer du vilka grupper som ska visasi indextabellen (i OSA-rapporten). Förvalt är endast Topporganisationen, vilket ger index på totala gruppen förutsatt at samtliga underavdelningar valdes under fliken Välj organisation. Varje ibockad ruta innebär en kolumn i indextabellen. Du kan ta även visa index förföljande typer av grupper:

1. Underorganisationer

2.  Chef/ej chef

3. Kön

4. Åldersgrupper

I indextabellen får du:

• resultatet för samtliga skalor för samtliga grupper som du valt ska visas
  • jämförelse mot referensdata (visas alltid)
  • Jämförelse mellan de olika grupperna du valt

För att indextabellen ska bli lättöverskådlig rekommenderar vi att endast visa en typ av grupp (t ex kön, ålder, underavdelningar) per tabell och istället ta ut rapporten med endast den sidan flera gånger.

Bearbeta statistik och ta fram rapport

1. Klicka på ikonen Bearbeta.
  2. När statistikbearbetningen är klar kommer du automatiskt till fliken Inkluderade deltagare. Här listas alla deltagare som har ett test som är inkluderat i urvalet.
  3. Klicka på Visa rapport och väj vilken typ av rapport du vill öppna.

Grupprapporter

OSA-kartläggning

Rapporten innehåller:

• Beskrivning av syfte och innehåll.
  • Resultat för valda indextabeller som visar resultatet i förhållande till svensk referensdata.
    1. Grönt är märkbart bättre än referensgruppen.
    2. Rött är märkbart sämre än referensgruppen.
    3. Grått är likvärdigt med referensgruppen.
  • Resultat för EN indextabell (förvalt att inte ingå i rapporten) som utöver att visa resultatet i förhållande till svensk referensdata även listar de topp fem områden som är Hållbara (gröna) och de topp fem områden som är riskfaktorer (röda).
    • Tanken med denna sida är att man endast ska ha valt en indexgrupp och att sidan tas ut separat för att läggs till en befintlig rapport.
    • Vill man ta ut hållbara och riskfaktorer för flera grupper får man ta ut en grupp i taget
  • Sidor för att skriva sammanfattning, rekommendationer och planering av vidare insatser tillkommer

Detaljresultat

Resultatet av frågorna redovisas per område (skala). En diagramsida visa resultatet av samtliga frågor inom den skalan

• Grönt är bättre än referensgruppen.
  • Rött är sämre än referensgruppen.
  • Grått är likvärdigt med referensgruppen.