När använda mallar?

Mallar används när ni vill standardisera enkätlänkar med innehåll (frågekategorier) och information (texter). De mallar ni skapar är valbara när nya enkätlänkar skapas.

Ni kan även välja mallar på enskilda tester, tex om deltagaren missat att fylla i sin enkätlänk, och ni vill inkludera samma frågekategorier för deltagaren som övriga i gruppen som besvarat sin enkätlänk. Se mer i Mall på enskilt test.

Vi rekommenderar att ni utser en/ett fåtal som ansvarar för både Mallar och Texter, och att ni är sparsamma i skapandet av egna mallar, allt för att göra det så enkelt som möjligt för er att välja "rätt" mall när ni skapar nya enkätlänkar. Skapade mallar och texter finns tillgängliga för samtliga på er företagshälsa.

Mallar i enkätlänkar

Översikt sidan Mallar

Mallar administreras i plustoo.comVälj Mallar i menyn för att se och skapa nya mallar.

I tabellen visas era mallar med färg:

• Aktiverade visas med grön bakgrundsfärg.
  • Ännu inte aktiverade visas med gul bakgrundsfärg.

Skapa ny mall

1. Klicka på knappen "Skapa ny mall".

2. Namnge mallen. Skriv vad som särskiljer mallen så det är lätt att välja rätt mall när nya enkätlänkar skapas, tex Hälsoundersökning Tjänstemän inklusive Konditionstest och Provtagning.

3. Välj tjänst.

4. Välj eventuella frågekategorier.

5. Välj texter för samtliga texttyper. Välj text och förhandsgranska texten på samtliga språk för att säkerställa att texten är som ni önskar.
  6. Spara och aktivera mallen. När mallen är aktiverad går den att välja vid skapande av nya enkätlänkar.

Redigera mall

Redigeras mallen kommer de nya inställningarna:

• Användas i alla NYA enkätlänkar som skapas med mallen.
  • Befintliga enkätlänkar skapade med mallen kommer INTE att påverkas.

Radera mall

Raderas mallen behåller alla befintliga enkätlänkar sina texter och eventuella val av frågekategorier.

Mall på ett enskilt test

Om deltagaren missat att fylla i sin enkätlänk, och ni vill inkludera samma frågekategorier för deltagaren som övriga i gruppen som besvarat sin enkätlänk, kan ni välja mall i enskilda tester.

Tänk på att mallarna för Hälsoundersökning i arbetslivet och Medicinska kontroller påverkar:

• Vilka frågor som kan redigeras/besvaras i Plustoo.
  • Vilka resultat som presenteras i Sammanfattningen.
  • Vilka resultat som publiceras i journalen.
  • Vilka resultat som presenteras i grupprapporten.

För tjänster utan val av frågekategorier, tex Hälsoprofil, Hälsoscreening, Arbetsplatsprofil mfl har vald mall ingen påverkan på testet.